Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2009

Το ημερολόγιο ενός πλούσιου 3 – καταραμένη ζωή

Κεφάλαιο 1 – απλά πράγματα που ζήλεψα συνέχεια (και σύνθετα πράγματα που πρέπει να ξέρετε)

Οι παντούφλες


Καμία φορά βλέπω στην γιγάντια τηλεόραση μας, τα απλά και καθημερινά πράγματα και νιώθω τόσο άδειος.
Όλη μου η ζωή είναι πολύπλοκη και γεμάτη ερωτηματικά. Ακόμα και το τι παντούφλα θα φορέσω, είναι θέμα συζήτησης και επιχειρημάτων.


Η προηγούμενη ημέρα

Ένα από τα πιο κουραστικά πράγματα στη ζωή μου, είναι η γκαρνταρόμπα μας και οι χρήσεις αυτής. Πέρα ότι καταλαμβάνει μερικές εκατοντάδες τετραγωνικά μέτρα, τ περιεχόμενo της ανέρχεται σε χιλιάδες κομμάτια. Καταλαβαίνετε λοιπόν το πόσο δύσκολο είναι να βάλεις κάτι της προκοπής ή κάτι το πιο άνετο βρε αδελφέ, χωρίς τη βοήθεια ειδικών ανθρώπων των γκαρνατρόπμαν οι οποίοι χωρίζονται σε δύο υποκατηγορίες, αυτή των clothman, και των shoesman – στην τελευταία κατηγορία ανήκει και η τάξη των παντοφλιέρηδων.

[Ο ΠΑΝΤΟΦΛΙΕΡΗΣ]

Ο παντοφλιέρης είναι εκείνο το μέλος του προσωπικού που έχει αναλάβει τη διεκπαιρέωση της διαδικασίας του φορέματος της παντούφλας.
Υπάρχουν τρεις παντοφλιέρηδες στην οικογένεια. Ο πρωινόμεσημβρινός, ο απογευματινόβραδινός, και ο ‘νυκτερινός’ (ο τελευταίος, είναι εκείνος που αναλαμβάνει να επιλέξει τις παντούφλες για ειδικές περιστάσεις π.χ σεξ, ή επίσκεψη επισήμου προσώπου). Το καθήκον του παντοφλιέρη είναι υπέρτατο. Είναι να προσφέρει την σωστή παντούφλα στην σωστή στιγμή.
Ανάμεσα τους, εκλέγουν τον master παντοφλιέρη, του οποίου η θητεία διαρκεί για 2 σαιζόν.


Κάθε βράδυ ακριβώς στις 21.00 ο master παντοφλιέρης θα επισκεφθεί το κυρίως σαλόνι (ακριβώς μετά από τον σεφ της οικογένειας), και θα ‘ανακρίνει’ ευγενικά όλα τα υπάρχοντα μέλη για το αυριανό τους πρόγραμμα, καθώς και για τις τυχόν επισκέψεις που επρόκειτο να έχουν. Βάση του προγράμματος των μελών ο master παντοφλιέρης θα προβεί στην ενημέρωση των άλλων παντοφλιέρηδων ώστε να γίνει η κατάλληλη προετοιμασία από μέρους τους. Οι ερωτήσεις κυμαίνονται από ‘τυπικές’ εώς ‘πικάντικες’, και με βάση τις απαντήσεις, ο master παντοφλιέρης θα φροντίσει ώστε οι παντοφλιέρηδες της οικογένειας να προβούν στη σωστή επιλογή της παντούφλας.


Παράδειγμα:
‘Επίσκεψη Ρώσου υψηλόβαθμου στελέχους της Gasprom’.
* σημείωση: εννοείται ότι ο επισκέπτης θα παραμείνει στην οικία για τουλάχιστον 48 ώρες, άρα η ‘οικειότητα’ της παντόφλας είναι δεδομένη.

Προετοιμασία:
Ανάλυση βιογραφικού επισκέπτη. Το φύλο, η ηλικία, καθώς και οι πιθανές σεξουαλικές προτιμήσεις παίζουν το σημαντικότερο ρόλο.
Ας πούμε ότι ο επισκέπτης είναι γυναίκα, ετών 35, και αρέσκεται σε συντρόφους του ιδίου φύλου.

Δεδομένου ότι η επισκέπτης είναι ‘παιδί’ της νέας τάξης πραγμάτων μετά την πτώση του κομμουνισμού, απαγορεύεται η οποιαδήποτε χρήση κόκκινου χρώματος. Η επαγγελματική της θέση καθώς και η σεξουαλικές τις προτιμήσεις, απαγορεύουν την χρήση άλλων ‘θηλυκών’ χρωμάτων ή αποχρώσεων. Τα επιθετικά όμως χρώματα όπως το μαύρο ή το μπλε, υπάρχει περίπτωση να προσβάλουν και να προκαλέσουν τον δικό της επιθετικό χαρακτήρα. Βάση των παραπάνω δεδομένων, η γενική χρωματική επιλογή θα κινηθεί σε γήινα χρώματα, που ενώ χαρακτηρίζονται από την ουδετερότητα τους, είναι φιλικά προς το μάτι.
Στην περίπτωση αυτή, ο παντουφλιέρης θα επιλέξει το ανοικτό καφέ, το οποίο και χαρακτηρίζει την ανοικτή ρωσική στέπα.
Μετά την επιλογή χρώματος, έρχεται το δυσκολότερο μέρος, που είναι η επιλογή του διακοσμητικού της παντούφλας. Το σύνηθες είναι η επιλογή να γίνει με βάση την επαγγελματική δραστηριότητα του καλεσμένου.
H Gasprom παράγει και διαθέτει φυσικό αέριο, άρα κάτι ανάλογο σε μικρογραφία θα ήταν πρέπον. Δεδομένου της φύσης του προϊόντος η επιλογή περιλαμβάνει έναν βαθμό δυσκολίας. Πώς μπορείς να διακοσμήσεις κάτι με βάση το φυσικό αέριο; Εδώ παίζει ρόλο η επιλογή της οικογένειας στο πρόσωπο του παντουφλιέρη ο οποίος και θα πρέπει να έχει οικονομικές και πολιτικές γνώσεις. Αντί λοιπόν να αναλογίζεται πώς να προσομοιώσει τεχνητά το φυσικό αέριο σε μίνι μορφή διακοσμητικού παντούφλας, επιλέγει μία χρυσόδετη κονκάρδα με τον τίτλο ‘I hate Ukraine – they are gas stealers and not only’ η οποία και θα ευχαριστήσει τη καλεσμένη μας, αφού υποδηλώνουμε ότι μπήκαμε σε αρκετά μεγάλο κόπο απλά για να επιλέξουμε τη σωστή παντούφλα – άρα τη θεωρούμε κάτι το ιδιαίτερο, και τιμούμε και τη σεξουαλικότητα της που τη θέλει δυνατή και σπουδαία.


Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ του ΠΑΝΤΟΦΛΙΕΡΗ

Είναι δεδομένος όταν τα μέλη της οικογένειας δεν ειδοποιήσουν ότι θα έχουν καλεσμένο ή όταν αλλάξει το περιεχόμενο της λίστας των καλεσμένων. Για τους παραπάνω λόγους οι παντοφλιέρηδες της οικογένειας δικαιούνται έκτακτους βοηθούς παντοφλιέρηδων.

(Εκτακτοί βοηθοί Παντοφλιέρηδων)

Ο έκτακτος βοηθός παντοφλιέρη δεν είναι έκτακτος με την ‘υπαλληλική’ έννοια του όρου – είναι μόνιμο μέλος του προσωπικού, που σαν έργο του έχει την υποβοήθεια του μόνιμου παντοφλιέρη σε καταστάσεις ανάγκης, ή την ανάληψη των καθηκόντων παντοφλιέρη, όταν ο παντοφλιέρης του οποίου είναι έκτακτος βοηθός είναι εκτός οικίας για επαγγελματικούς ή προσωπικούς λόγους. Ένας έκτακτος βοηθός παντοφλιέρη, δε μπορεί να αναλάβει τα καθήκοντα του master παντοφλιέρη για κανέναν λόγο, ακόμα και εάν τελεί παντοφλιέρης λόγω της απουσίας του παντοφλιέρη του οποίου και είναι έκτακτος βοηθός.
Ο έκτακτος βοηθός παντοφλιέρη ξοδεύει τον χρόνο του, κάνοντας καταμέτρηση στις υπάρχουσες παντούφλες, ή μελετώντας τη νέες τάσεις στον χώρο της παντούφλας. Ο έκτακτος βοηθός παντοφλιέρη μπορεί να προτείνει στον παντοφλιέρη του οποίου είναι βοηθός την αγορά νέων παντούφλων. Πολλές επιτυχημένες αγοράς παντούφλας έγιναν χάρη σε πετυχημένους έκτακτους βοηθούς παντοφλιέρηδων.



Οι παντούφλες – επίλογος

Και όλα αυτά για να φορέσουμε την παντούφλα.. πόσο θα ήθελα την καφέ παντούφλα της παραπροπέρσυνης μόδας, με τη φαγωμένη σόλα και τον λεκέ από γάλα (γάλα δεν είναι;) – αχ όχι, όχι, θα ήθελα πασούμια, ναι πασούμια.