Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Το ημερολόγιο ενός πλούσιου 6 – αγώνας ενάντια στην ανεργία, σοσιαλισμός και – ιστές.

Εάν και δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο να είσαι πλούσιος σήμερα, μερικές φορές είναι λιγάκι πιο εύκολο από το να μην είσαι. Από την άλλη πλευρά και το να μην είσαι, είναι μερικές φορές λιγάκι πιο εύκολο από το να είσαι, αλλά αυτό είναι θέμα μιας διαφορετικής ανάλυσης σε ένα διαφορετικό γραπτό (βλ. οι ‘δυσκολίες του πλούτου σήμερα’ – σελίδες 1 μέχρι τέλους).

Εγώ, εμείς – οι πλούσιοι – γνωρίζουμε το πόσο σημαντικό είναι να έχεις μία ικανή βάση καταναλωτών να συντηρήσει αυτό που ονομάζουμε ‘σκληρά αποκτηθέντα πλούτο ΄ (είναι ένα αστείο που λέμε μεταξύ μας στο club). Για να το πετύχουμε αυτό, προσφέρουμε – δια μέσου των επιχειρήσεων μας ή όπως στη δική μου περίπτωση, δια μέσου και του σπιτικού μου – δουλειά, εργασία (ασφαλισμένη και ανασφάλιστη – έχουμε λόγους εμείς οι πλούσιοι), για να έχουν τα μέσα όλοι να καταναλώνουν τα προϊόντα των άλλων επιχειρήσεων μας. Ένας παλιός άσπονδος φίλος του μπαμπά του μπαμπά του μπαμπά, που τον λέγανε Καρλ, έγραψε κάτι για αυτό, αλλά αυτό είναι θέμα μίας άλλης ανάλυσης ενός διαφορετικού γραπτού που ακόμα δεν έχω γράψει.

Καταπολέμηση ενάντια στην ανεργία (ακόμα περισσότερο δηλαδή) – με την χρήση οικιακών ‘ιστών’.

Επεξηγηματικός χαρακτήρας του Ιστή.

Ιστής είναι εκείνος ο οικιακός βοηθός που έχει σαν μοναδική και μόνη αποστολή την αποστολή που καθορίζεται από του ‘ιστίο’ του.

Οικιακοί Ιστές (δεν υπάρχουν ιστές ακόμα σε βιομηχανικό επίπεδο)

Ο παρακάτω κατηγορίες ‘Ιστών’ υπάρχουν μέχρι τη στιγμή που γράφεται αυτή η έκθεση.

Α. Καλημεριστής : ο έχων την αποστολή της καλημέρας – ο καλημεριστής εύχεται καλημέρα σε όλους δημιουργεί δηλαδή μία ευχάριστη ατμόσφαιρα στα μέλη της οικογένειας στην οποία εργάζεται. Σημείωση: Η δουλειά του καλημεριστή είναι απλά να εύχεται καλημέρα, και όχι να δημιουργεί τις συνθήκες για μία καλή ημέρα.

Β. Παλαμακιστής: ο έχων την αποστολή να χτυπάει παλαμάκια – ο παλαμακιστής χτυπάει παλαμάκια, δημιουργώντας μία αίσθηση ευφορίας σε όλους, αλλά κυρίως στο πρόσωπο στο οποίο αναφέρεται η αποστολή του. Υπάρχει η περίπτωση να παλαμακίσει για μεγαλύτερο αριθμό μελών της οικογένειας, αλλά σε εκείνη τη περίπτωση είναι συνετό να χρησιμοποιηθεί μεγαλύτερος αριθμός παλαμακιστών ταυτόχρονα. Ο παλαμακιστής οφείλει πέρα από τη χρήση των χεριών του, να γνωρίζει και τη χρήση των ποδιών του σε ρυθμικό χτύπο, ώστε να μπορεί να ανυψώνεται ελαφρά αλλά με ρυθμό την ώρα που χτυπάει παλαμάκια – βλέπε έλληνες σχεδιαστές μόδας.

Γ. ΠΑΛΑΜΑΚΙΣΤΗΣ : ο έχων αποστολή να διαβάζει Παλαμά στην οικογένεια.

Δ. Πεταριστής : ο έχων την αποστολή του πεταρίσματος της καρδιάς ενός ή και περισσοτέρων μελών της οικογένειας. Ο πεταριστής, πεταρίζει από χαρά σε περίπτωση χαρμόσυνου γεγονότος που αφορά μέλος ή ολόκληρη την οικογένεια. Είναι συνετό το κάθε μέλος της οικογένειας να έχει τον/την προσωπικό του πεταριστή/πεταρίστρια σε ιδιαίτερες περιπτώσεις πεταρίσματος καρδιάς – προτάσεις γάμου, νίκη σε αγώνες ιππασίας κτλ.

Ε. Μπραβιστής : ο έχων την αποστολή να λέει μπράβο στα μέλη της οικογένειας, σε ανάλογες περιπτώσεις επιτυχίας ή και αποτυχίας. ‘Μπράβο’ ή ‘Μπράβο, δε πειράζει ή προσπάθεια μετράει’.

Στ. Αυνανιστής: (βλ. ‘η σεξουαλικότητα των πλουσίων στη μεταπολεμική εποχή’ – σελ. 1 μέχρι τέλους)

Ζ. Κυπαρισστής : ο έχων την αποστολή να προσφωνεί Κρητικούς καλεσμένους της οικογένειας - ‘ορέ, σα τα ψηλά τα κυπαρίσσια, ορέ’. Ο κυπαρισστής δεν έχει καμία σχέση με κηπουρικές εργασίες – εκτός εάν το επιθυμήσει ο ίδιος.

Η. Αναπληρωματιστής: ο έχων την αποστολή να καλύπτει για λίγο ή και περισσότερο έναν ή και περισσότερους ‘ιστές’. Ο αναπληρωματιστής κατέχει εξέχουσα θέση μεταξύ των ‘ιστών’ αφού έχει κατακτήσει σε επίπεδο master όλα τα ιστία. Ο αναπληρωματιστής είναι ο εμπειρότερος όλων, και κατέχει το αποκλειστικό δικαίωμα επιλογής ‘ιστών’ σε όλα τα επίπεδα, καθώς και τον ορισμό διαδόχου του στη περίπτωση αποχώρησης του – συνταξιοδότησης του, ή εθελούσιας εξόδου του από την επαγγελματική δραστηριότητα. Ο αναπληρωματιστής φέρει τέτοιο σεβασμό από τους συναδέλφους του, και από την οικογένεια που σε περίπτωση θανάτου του (μη ηθελημένου), ειδικός πνευματιστής προσλαμβάνεται για την επικοινωνία με τον άλλο κόσμο και τον αποθανόντα αναπληρωματιστή.

Θ. Πνευματιστής : προσλαμβάνεται εξωτερικός στη περίπτωση μη ηθελημένου θανάτου του αναπληρωματιστή (βλ. παραπάνω)

Ι. Ληστής: ο έχων την αποστολή να κλέβει την οικογένεια – δεν έχει υπαλληλική σχέση με την οικογένεια και γράφεται με ‘η’ και όχι με ‘ι’ - είναι δηλαδή ‘ηστής΄ και όχι ‘ιστής’. Δεν θα πρέπει να συμπεριληφθεί στη παρούσα έκθεση.

Η ταυτόχρονη χρήση των ‘ιστών’ – παράλληλα ή σε αλληλουχία.

Η ταυτόχρονη χρήση των ‘ιστών’ έχει να κάνει με τα γεγονότα που διαδραματίζονται στη κάθε περίπτωση.

Παράδειγμα 1: ‘Κρητικός καλεσμένος της νεότερης κόρης της οικογένειας’

Χρήση (σε αλληλουχία) : α. Κυπαρισστής, β. καλημεριστής, γ. πεταριστής, δ. μπραβιστής.

Σε περίπτωση που η επίσκεψη δε πάει καλά η παρακάτω χρήση (σε αλληλουχία) είναι ενδεδειγμένη:

α. Κυπαρισστής, β. καλημεριστής, γ. πεταριστής, δ. αυνανιστής.

Παράδειγμα 2: ‘Κρητικός κινηματογράφου στο σπίτι, σε εορτασμό νίκης στα βραβεία Oscar μέλους της οικογένειας’

Σύνθετο παράδειγμα – συνετή η παραγγελία πίτσας παρά η χρήση των ΄ιστών’.

Οι ‘ιστές’ σήμερα – καταπολέμηση της ανεργίας.

Οι χρήση ‘ιστών’ συμβάλει στη καταπολέμηση της ανεργίας, είναι σίγουρο και αποδεδειγμένο – είναι σχεδόν σίγουρο ότι ο χρήστης ‘ιστών΄ είναι μερικώς ή ολοκληρωτικώς σοσιαλ-ιστής.

(Πεταριστής, μπραβιστής, παλαμακιστής – χρήση σε αλληλουχία)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου