Κυριακή, 7 Αυγούστου 2011

Τα δύσκολα χρόνια του Γκισέ.

Έλα ρε, Δευτέρα πρωϊ, και δεν κατάλαβα πώς πέρασε το Σαββατοκύριακο। Ευτυχώς είναι η σειρά μου τώρα, και φεύγω από την Πέμπτη, της την μπήκα της άλλης της ρουφιάνας με την τρίτη επαπειλούμενη εγκυμοσύνη - ποιά είσαι εσύ μωρή, να πάς και να βγάλεις χαρτί τρίτη φορά; και ποιός θα δουλέψει στη θέση σου; εγώ; η παλιά; καλοκαιριάτικα με όλους αυτούς τους ιδρωμένους να ζητάν ό καθένας το μακρύ και το κοντό του; Κάτσε τώρα στην υπηρεσία τη Παρασκευή να μάθεις
Τη μαλακία και αυτή πάντως κάθε Δευτέρα, να έρχονται όλοι μαζεμένοι να μας πρήζουν τα ούμπαλα - δηλαδή χάθηκε η Τρίτη και η Τετάρτη; μου έλεγε τις προάλλες μία συνάδελφος που είναι στον ΟΑΕΔ και που συναντιόμαστε καμία φορά στο εξοχικό τι τραβάνε με όλους αυτούς τους ανέργους και τις κάρτες τους. Και δε φθάνει που 4 ώρες βλέπει κάρτες και κολλάει αυτοκόλλητα, έχει και κάτι μαλάκες να επιμένουν να εξυπηρετηθούν και μετά το ωράριο. Οι άλλοι δηλαδή που ήρθαν νωρίς χαζοί είναι; δε φθάνει δηλαδή που είσαι και καλά άνεργος, είσαι και υπναράς; ξύπνα και έλα. Λές και είμαστε ρομπότ και δεν έχουμε υποχρεώσεις εμείς.
Μου έλεγε η Κούλα από τον τρίτο, όταν έφυγαν οι συμβασιούχοι από την υπηρεσία τους, και ο προϊστάμενος τους, τους έχει στα γραφεία τους υποχρεωτικά μέχρι και τη μία! Η Κούλα όμως πηδούσε κάποτε έναν εκεί του Δ.Σ από το προεδρείο το συνδικαλιστικό, και τους είπαν να κάνουν λευκή απεργία, και να μή κάνουν και τίποτα μέχρι να λυθεί το ζήτημα. Και ενώ όλα πήγαιναν καλά, τι πήγε και έκανε εκείνο το μουνί ο προϊστάμενος τους; πήγε και ξήλωσε από όλα τα κομπιούτερ το facebook - ο μαλάκας, ο τελευταίος, ο τίποτα, που το έκανε από τη ζήλια του, που έχει να πηδήξει από τότε που είχε γκόμενα εκείνη τη ξανθιά από τον τέταρτο - που πήρε τη μετάθεση για τα κεντρικά - και ΟΛΟΙ ξέρουμε πως την πήρε, και τη μετάθεση και τον άλλο. Ευτυχώς ένα παιδί που ξέρει από κομπιούτερ, και άνοιξε λέει το ίντερνετ, και τώρα μπαίνουν όλοι από τα κινητά τους. Βονταφον, καριόλη προϊστάμενε, είπε.
Ευτυχώς εδώ ο Νικολαϊδης είναι καλό παιδί και δε κάνει τέτοιες καγκουριές. Και μας καλύπτει όταν έχουμε ανάγκη να φύγουμε να πληρώσουμε καμία τράπεζα, να πάμε κανένα σουπερμάρκετ, να δούμε κανέναν άνθρωπο. Αλλά και οι συνάδελφοι τον έχουν σεβασμό, κανέις δε φεύγει χωρίς να του το πεί πρώτα και να τον ενημερώσει.
Ήρθε λέει και η εγκύκλιος από κάτω, για αύξηση του ωραρίου μας, τον έπιασα τον Νικολαϊδή και του λέω 'ρε Πέτρο τι μαλακίες είναι αυτές, 20 χρόνια έχω στην υπηρεσία και θα κάνω τα χαμαλίκια που έκανα όταν ήμουν νέα;', και μου είπε ότι αυτά είναι μαλακίες, και δε πρόκειται να το κάνει κανείς, και έτσι και αλλιώς θα χώσει κυρίως αυτούς που είναι κάτω από πέντε χρόνια στην υπηρεσία, και ότι έχει κάνει χαρτί για έλλειψη προσωπικού - βέβαια λέει ότι αυτό το αρχίδι ο υπουργός, ο εγκάθετος του ξένου κεφαλαίου, έχει δώσει εντολή για να μη γίνονται προσλήψεις, αλλά μου είπε ότι κάτι άκουσε ότι άρχισαν να παίρνουν από το παράθυρο κάτι κομματόσκυλα, και του είπα 'χέστηκα το τι είναι, εδώ να τους φέρουν, έχουμε πήξει στη δουλειά'.
Πάντως άκουσα ότι στους Δήμους τα πράγματα έχουν γίνει πολύ άσχημα. Επειδή εμάς δε μπορούν να μας αγγίξουν τα παλιόμουνα - ο θεός να ευλογά τον Βενιζέλο (τον παλιό) που το σύνταγμα μας προστατεύει - τα έχουν βάλει με τους δημοτικούς. Ο άλλος είναι 30 χρόνια στον Δήμο και τον τρέχουν τα παλιοτόμαρα, που δεν έχουν δουλέψει ούτε ένα λεπτό στη ζωή τους, και το παίζουν και υπουργοί. Αλλά θα κινηθεί το συνδικαλιστικό λέει και εκεί, και θα οργανώσει διαμαρτυρία για την έλλειψη προσωπικού.
Εν τω μεταξύ, και σε κλείνω Μαρία μου, ακόμα να έρθουν εκείνα τα γραφεία που μας είχε υποσχεθεί η διοίκηση, και άκουσα λέει, ότι το υπουργείο το χρησιμοποιεί σα δικαιολογία του στύλ 'να είστε υπεράριθμοι, δεν έχετε που να κάτσετε', και δε κατάλαβα δηλαδή στα λεωφορεία δεν έχει και ορθιούς;
Ναι, ναι, άντε φιλάκια.


* ο παραπάνω διάλογος - μονόλογος είναι πιθανά φανταστικός. Οι χαρακτήρες : προϊστάμενος στον τρίτο, ο μαλάκας, ο τελευταίος, ο τίποτα, ο Νικολαϊδής, η Κούλα, το παιδί που ξέρει από ίντερνετ, η Μαρία είναι φανταστικοί, και οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα μπορεί να είναι συμπτωματική μπορεί βέβαια και όχι.
* η χρήση χυδαίων λέξεων έγινε γιατί το ΠΑΣΟΚ το '81 έφερε την ισότητα και μπορούν και αυτές να βρίζουν το ίδιο με τους άνδρες, ακόμα και οι ανύπαντρες.

1 σχόλιο:

  1. αυτό το παιδί που ξέρει από internet πρέπει να έχει σώσει όλες τις ανίδεες κυράτσες που με το απολυτήριο δημοτικού σε αντιμετωπίζουν στις δημόσιες υπηρεσίες σαν σκουπίδι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή